De term Workation is een combinatie van ‘work’ en ‘vacation’. En dat is precies waar het voor medewerkers van Salves op neerkomt. “Overdag werken en daarna de stad verkennen”, blikt Joyce van Voorthuizen vooruit op haar verblijf in Spanje. Haar werk voor de Gemeente Rotterdam, de huidige opdrachtgever van de consultant, zal er in de praktijk niet echt door veranderen. “Ik werk vanwege corona nu ook al bijna twee jaar vooral vanuit huis.”

Medewerkers bij de gemeente reageerden enthousiast. “Sommigen waren zelfs een beetje jaloers.” Joyce gaat overigens niet alleen, maar verblijft samen met een vriendin in een appartement. “Haar werkgever vindt het prima dat ze vier weken vanuit Barcelona gaat werken.”

Haar Salves collega Remco Van Bergem, die als consultant bij Rijkswaterstaat werkt, krijgt ook alleen maar positieve reacties. Natuurlijk krijgen beiden ook wel de vraag of ze daar in Spanje wel aan werken toe zullen komen. En of er niet te veel afleiding zal zijn. “We zijn als consultants gewend om op verschillende plekken te werken en productief te zijn”, zegt Remco. “Ik vind het fijn om van decor te wisselen. Daarnaast merk ik na twee jaar vanuit huis werken en lock-downs, dat ik er behoefte aan heb weer mensen om me heen te zien. Barcelona betekent extra inspiratie!”

Typisch Salves

Remco vindt dat het intitiatief past bij de bedrijfsfilosofie van Salves. “Er is bij dit bedrijf veel aandacht voor de medewekers”, legt hij uit. “Leidinggevenden staan eigenlijk naast je in deze organisatie. Ze denken heel positief en creatief met je mee, als je als werknemer jouw wensen of behoeftes uit.” Dat merkt Remco ook als hij vrienden vertelt over de Workation. “Die denken dan: ‘als je werkgever dit voor de medewerkers organiseert, dan zal het management ook op andere momenten flexibel zijn en initiatieven ondersteunen.’ En dat is ook zo.”

Unieke ervaring

Remco verwacht met een unieke ervaring terug te komen na vier weken Workation. “Het past bij het leven als digital nomad, een trend die de afgelopen twee jaar opgekomen is.” Beiden verwachten veel inspiratie op te doen en mensen te spreken die in een verglijkbare situatie werken en wonen. Joyce: “Je komt energiek weer terug. En nu leven we er ook al sterk naartoe. De herinnering is voor altijd.”