Een testconsultant werkt vrijwel continu bij een klant. En als je dan ook nog eens tijdens een pandemie aan een nieuwe baan begint, zit je eigenlijk de hele dag vanuit huis te werken. Kun je dan toch een band opbouwen met collega’s? “Zeker weten”, zegt Ilias. “Sterker nog: het familiegevoel is de reden dat ik voor Salves koos.” 
Ilias (28) is er eerlijk over: ook voor hem duurde het thuiswerken te lang. “Ik heb graag mensen om me heen. Het fysieke samenzijn miste ik daarom wel. Maar het kon even niet anders en het werkte heel goed.”

Ilias startte in februari vorig jaar bij Rijkswaterstaat. “Het mooie is, dat ik binnen een paar maanden al steeds meer projecten kreeg.” Het zijn maatschappelijk relevante onderwerpen waaraan hij werkt. “Zo test ik een tool waarin Electronical Navigational Charts worden gemaakt, dat zijn de digitale vaarkaarten waar schippers gebruik van maken.” Een andere applicatie voorspelt stromingen en waterstanden, op basis waarvan vaak de grotere schepen kunnen beoordelen of ze op een bepaald moment door een sluis of onder een brug door kunnen varen. “Sinds kort werk ik aan een applicatie die onder meer BOA’s kunnen gebruiken bij het vastleggen van hun activiteiten. Bijvoorbeeld als ze een schipper een waarschuwing geven of een controle uitvoeren.” Volgens Ilias heeft elk systeem waaraan hij werkt een eigen karakter en ontwerp. “Dat maakt mijn werk afwisselend en uitdagend.”

Inspelen op ambities

Hoewel Ilias pas een jaar in dienst is, voelt hij zich al een echte Salvesser. “Er heerst hier een clubgevoel. We zoeken zoveel mogelijk de gezelligheid op. En, zeker zo belangrijk, we staan altijd voor elkaar klaar.” Daarnaast houdt de organisatie rekening met de ambities van de medewerkers. “Je mag onbeperkt trainingen doen als die passen bij je huidige werk. Of nuttig zijn voor de stappen die je nog wilt zetten in je loopbaan. Je kunt eigenlijk ongelimiteerd in jezelf investeren.” Dat geldt volgens de consultant ook als je over professionele groei wilt praten. “Een gesprek is altijd mogelijk, ze denken met je mee.” Zo hoopt Ilias zelf op termijn de stap te maken naar midlancer. “Dat is een tussenvorm tussen een vast dienstverband en werken als freelancer. Salves biedt die mogelijkheid.” 

Positieve uitstraling

De organisatie kwam vorig jaar in het nieuws doordat medewerkers 4 weken per jaar vanuit Barcelona kunnen werken. “Dat heb ik helaas nog niet mee kunnen maken. Bij de laatste mogelijkheid vorig om naar Spanje te gaan waren we zelf met alle collega’s een weekend op pad. Gezellig met het team naar Aken en Mechelen. Dit jaar kwam het voor mij nog niet uit om naar Barcelona te gaan. Maar er is elke maand een mogelijkheid om te vertrekken, dus het kan nog altijd!” 

Persoonlijke aandacht, clubgevoel en carrièremogelijkheden waren de elementen die Ilias miste bij zijn vorige werkgever. “Na een overname werd het daar minder interessant. Er werd strenger naar trainingen gekeken, maar vooral nam de saamhorigheid af.” Omdat Ilias mensen kende bij Salves en de positieve verhalen hoorde, was de overstap snel gemaakt. “Op die manier raad ik nu ook zelf anderen aan om te komen werken bij Salves.”