Testers met een hoog kennisniveau

“Ik wilde niet per se de consultancy in”, vertelt Marlon. “Ik heb lang getwijfeld. Maar na mijn sollicitatiegesprek bij Salves was de kogel snel door de kerk. Het hoge niveau dat de testers van Salves hebben, sprak me aan. Ik vind het belangrijk om van anderen te kunnen leren. Er worden vaak events georganiseerd, zoals kennisdagen. Dit zorgt ervoor dat je regelmatig naar kantoor komt en je je collega’s spreekt. Het kantoor is ingericht als een huiskamer, mét hele goede koffie! Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden goed; zo rijd ik nu in een elektrische leaseauto. Wat ik ook heel leuk vind, is dat ik na twee weken werken al meegevraagd werd voor het teamuitje naar Dublin. We leerden elkaar direct op een gezellige, informele manier kennen. Ik heb mijn collega’s voor het eerst op Schiphol ontmoet, wie kan dat nu zeggen?”

Kritisch durven zijn en kwaliteit verbeteren

De collega’s bij zijn eerste opdracht ontmoette Marlon ook snel. “Op mijn tweede werkdag ging ik al bij uitvaart- en verzekeringsspecialist DELA aan de slag. Hier help ik mee met een groot migratieproject. Ik ben van nature kritisch, wat goed van pas komt bij testwerk. Ik wil alles uitzoeken en vind softwarekwaliteit erg belangrijk. Het ontwikkelen van kwaliteitsstandaarden in de IT is wel mijn stokpaardje. Ik wil waarde leveren en ben erg gemotiveerd om de testkwaliteit bij DELA naar een hoger niveau tillen. Gelukkig heeft mijn team binnen DELA daar ook oren naar. Hiervoor moet je kritisch kunnen zijn op elkaars werk. Wat gaat er nog niet goed en waar is ruimte voor verbetering? Dankzij onze goede onderlinge band kunnen we daar open met elkaar over spreken.”

Twee keer zoveel kansen

“Het grote voordeel van twee werkgevers hebben, zijn de kansen die ik krijg om me verder te ontwikkelen”, vervolgt Marlon. “Zowel Salves als DELA bieden trainingen aan. Ik heb onlangs bij DELA een Playwright training gevolgd en een TMAP training volbracht. Er staat binnenkort nog een workshop over ketentesten op de planning. Dat kan ik allemaal doen; de trainingen vallen gewoon onder mijn contracturen. Daar wordt niet moeilijk over gedaan. Eigenlijk is het consultancywerk weinig stressvol en verloopt alles natuurlijk. Er is geen eindtijd verbonden aan mijn opdracht; ik zit er zolang ik het leuk vind. Mocht dat veranderen, kan ik een andere opdracht krijgen. Die vrijheid is heel fijn. De rol van consultant bevalt me heel goed.”