Regelmatig krijg ik de vragen “Hoe is het om als vrouw in de IT te werken? Er werken toch bijna geen vrouwen in de IT? Het is toch een mannenwereld?” Ik antwoord dan, dat er inderdaad meer vrouwen in de IT moeten werken. Ik heb het zelf namelijk erg naar mijn zin bij Salves!

Waarom IT?

IT heeft een mannenlabel, dat is duidelijk. Ik vroeg eens een account aan als developer, waarop de helpdeskmedewerker wilde weten of ik geen fout maakte. “Heb jij niet een ander account nodig?” De reactie past in het beeld dat veel mensen hebben. IT-afdelingen zijn saai en er werken alleen maar mannelijke computernerds. Dat is verleden tijd!

IT is beslist niet saai. IT-afdelingen moeten moderne oplossingen voor technologische uitdagingen bieden. Ik heb bij bedrijven gewerkt waar IT’ers in multidisciplinaire teams samenwerken. Niet alleen technische en analytische vaardigheden zijn belangrijk, je moet ook creatief zijn en kunnen communiceren met eindgebruikers. Afhankelijk van je interesses en talenten kun je als vrouw zeker een passende plek vinden in de IT-wereld.

Mijn carrièreswitch

Na mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam ging ik aan de slag als sociaal juridisch medewerker. Bij de Raad voor Rechtsbijstand (mijn vorige werkgever) ben ik als coördinator telefonie doorgegroeid naar de functie testanalist bij de IT-afdeling. Daar ontstond de behoefte om mezelf verder te ontwikkelen in de IT-wereld.

Ik zocht een consultancybureau waar ik kon doorgroeien. Ik heb meerdere bureaus gesproken en omdat de markt tegenwoordig zo krap is wordt er veel druk op je gelegd om snel een contract te tekenen. Bij Salves kreeg ik de vrijheid om rustig na te denken en de stap te maken richting IT-consultant. Salves was daarom voor mij de beste keuze.

Daarnaast mocht ik zelfs voordat ik in dienst kwam mee met een teamuitje in Friesland. Supergezellig was dat: mijn toekomstige collega’s leren kennen in een informele sfeer. Ik zie wel dat ook hier meer mannelijke collega’s zijn dan vrouwen. De teamdynamiek is bij Salves zo goed, dat je geen onderscheid voelt.

Wat ik vooral fijn vind is de begeleiding en contact met mijn managers. Daarnaast heb je bij Salves één aanspreekpunt voor al je vragen. Je hoeft dus niet naar verschillende afdelingen voor een antwoord.

Ambities

Als softwaretester werk ik in multidisciplinaire teams. Mijn opdrachten zijn heel divers, net als de rollen binnen het team. Ik kan hier werken als scrummaster, softwaretester, testcoördinator en ga zo maar door. Het is zo divers dat ik al mijn ambities kan waarmaken!

Natuurlijk wil ik van alles, maar het is belangrijk om gericht en stapsgewijs de volgende stappen te zetten. Daar helpt Salves me goed bij. We maken samen een ontwikkelplan en zo bereik ik stapsgewijs mijn doel. Ik werk nu als integratietester bij Eneco. Wie weet wat de toekomst brengt!