Nu al is duidelijk dat Victor, die nog nooit in Barcelona was, in Kenny een stadsgids heeft gevonden. “Ik ben er nu vijf keer geweest. Het is een geweldige stad. Je hebt natuur, strand, cultuur, terrassen en leuke mensen”, vertelt hij enthousiast. Nu is het niet zo dat Salves een pure vakantie aanbiedt, er moet ook gewerkt worden. “Tijdens deze Workation combineren we ons dagelijks werk als consultant met de afwisseling van de stad”, legt Victor uit.

Hond en baby mee

De afgelopen maanden verbleven al meerdere Salvessers in Spanje en kwamen vol energie weer terug. “Toch bleek het niet lastig om me aan te melden voor het verblijf van vier weken”, herinnert Victor zich. “Er gaan naast ons beiden nog twee collega’s mee. Een daarvan reist samen met een vriendin.

Ook Victor en Kenny stappen niet alleen in het vliegtuig. Victor reist samen met zijn partner en de hond. Kenny verblijft eerst alleen, maar krijgt later gezelschap van zijn vriendin en dochtertje van 14 maanden. “Mijn partner werkt ook al twee jaar vanuit huis, haar werkgever vond het prima als ze met mij mee zou gaan om vanuit Spanje te werken,” vertelt Victor. De vriendin van Kenny neemt verlof op om in Barcelona te kunnen zijn.

“Overigens worden ook de reis- en verblijfkosten van familieleden volledig door Salves betaald”, zegt Kenny.

Beloftes nakomen 

Voor Kenny is de Workation die Salves aanbiedt typerend voor het bedrijf. “Veel werkgevers beloven veel, vooral tijdens de sollicitatiegesprekken, maar komen die niet na. Mijn ervaring is dat bij Salves niet zozeer het bedrijfsbelang, maar de persoon van de medewerker centraal staat.” De oprichter van het bedrijf, Christ, wil dat de medewerkers goed in hun vel zitten, legt Kenny uit. “Zeker in deze coronaperiode vindt de directie dat de consultants zich moeten kunnen ontspannen. En dat kan door werk en vakantie te combineren in Barcelona. Als je goed voor je mensen zorgt, werken ze gemotiveerder en blijven ze langer in dienst.”

Geweldige locatie

De twee consultants kijken uit naar hun verblijf in Barcelona. “De winter duurt hier wel erg lang”, vindt Victor. “De locatie van de appartementen is fantastisch”, weet Kenny al. “We zitten 450 meter van de dierentuin. En het is ongeveer 250 meter naar het strand. We gaan genieten.”