Veel bedrijven combineren tijdens een heisessie ontspanning met inhoudelijke activiteiten, zoals managementtrainingen. Salves doet dat niet, vertelt Sander Zijlmans, Test Consultant bij het team Salves Midden. “De ontspanning en het samenzijn met de groep staan centraal.” Wat overigens niet betekent dat er geen businessdoelen mee bereikt worden. “De medewerkers van Salves werken allemaal bij opdrachtgevers op locatie. Het gezamenlijke teamweekend is de ideale vorm van teambuilding.”

Hoge opkomst

Daniël Pérez Pérez, Test Consultant bij Salves Testservices Midden, beaamt dit. “De eerste keer dat ik deelnam aan een teamweekend was in Valencia. Ik werkte nog maar kort bij Salves en kende lang niet iedereen in het team van ruim 30 mensen. Tijdens het weekend maak je echt contact met elkaar en ontstaat een mooie, hechte groep.” De opkomst tijdens de weekendtrips is hoog. Daniël vertelt dat zeker 80% van de teamleden mee gaat op reis.

Sander Zijlmans en Daniël Pérez Pérez

Friese meren

Voor het team van Daniël en Sander gooide corona vorig jaar roet in het eten: een trip naar het buitenland zat er niet in. “Daarom werd de bestemming Elahuizen in Friesland, met natuurlijk een tocht op een platbodem over de Friese meren en met z’n allen Solex-rijden.”

Daniel ontdekte kort ervoor zijn liefde voor het shaken van cocktails en bracht die ervaring in Friesland in de praktijk. De heren verheugen zich op de reis naar Mallorca, in september van dit jaar. Een van de programmaonderdelen zal jetskiën zijn.

Activiteiten voor partners en kinderen

Naast de weekenden zijn er meer activiteiten voor de Salvessers. “Daarbij is zeker ruimte voor eigen initiatief”, legt Sander uit. “Zo hoorde ik onlangs dat één van de andere teams een middag ging padellen. Dat leek me ook wel leuk, dus dat staat binnenkort op het programma.”

Los van activiteiten voor de eigen medewerkers, organiseert Salves ook evenementen voor hun partners en kinderen. Zo is er jaarlijks een Kerstdiner (dit jaar uitgesteld naar eind maart wegens corona) en een Sinterklaasfeest. Sander: “Tijdens de pandemie kon dat niet in de normale vorm doorgaan, daarom kwam de Sint bij de gezinnen aan de deur met pakjes.” Ook zijn er uitjes naar de dierentuin of het Aviodrome.

Droombestemming

Als we vragen naar een mooie bestemming voor een teamweekend luidt het antwoord “Kroatië – en dat zal er in de toekomst vast wel eens van komen.” Maar Daniel voegt er direct aan toe dat de locatie eigenlijk minder belangrijk is dan de gezelligheid. “En de zon!”